ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!../WELCOME


artnotakymothoe© Nότα Κυμοθόη
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΆ ΕΡΓΑ ΜΟΥ!..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.Νότα Κυμοθόη

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Art Nota Kymothoe ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Μέρος 5ο, Καλλιτεχνικό στιλ


Art Nota Kymothoe ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Μέρος 5ο

Καλλιτεχνικό στιλ
Νότα Κυμοθόη

http://kymothoenota.blogspot.com/

      Αναρωτιούνται οι σπουδαστές τι είναι και αγωνιούν οι νέοι ζωγράφοι για να το αποκτήσουν παλεύοντας να βρουν την προσωπική τους γραφή, αυτήν οπού θα τους καθιερώσει ανάμεσα σε αυτό το Πάνθεο των Ζωγράφων.

Όταν λέμε Καλλιτεχνικό στιλ μιλάμε για εκείνο το ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΑΘΕΡΩΝ μέσα στις οποίες επαναλαμβάνεται ο δημιουργός και μέσα από τις οποίες εκφράζει το αποτέλεσμα που έχει το έργο ζωγραφικής του. Αυτές οι σταθερές που κάνουν το σύνολο είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί και ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί, καθώς και το φαίνεσθαι αυτών.

Δηλαδή οι φόρμες που παίρνουν τα υλικά μέσα από τις πινελιές και τα σχήματά του στην επιφάνεια εργασίας του.

Ο ζωγράφος στην πορεία της καριέρας του μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα στιλ ανάλογα το πως είναι η ματιέρα του...  Μη ξεχνάμε, πως ο ζωγράφος είναι άνθρωπος, μέσα σε ένα κοινωνικό γίγνεσθαι στο οποίο δημιουργεί και υπάρχει... Ο κόσμος μέσα στον οποίο κινείται, είναι ο κόσμος οπού είναι μέσα του κι είναι ο δικός του κόσμος, έτσι όπως τον αντιλαμβάνεται ο ίδιος!

Ο τρόπος λοιπόν που χειρίζεται τα θέματα ο ζωγράφος μέσα από τις ιδέες του που αναπαριστά στην επιφάνεια εργασίας του, αποτυπώνει το στιλ του ζωγράφου. Αυτό όμως είναι η έκφρασή του. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, αυτό είναι ο εαυτός του ζωγράφου και ο τρόπος οπού αποτυπώνει τον κόσμο οπού έχει μέσα του! 


 artnotakymothoe/Νότα Κυμοθόη©Νότα Κυμοθόη 
Copyright:Νότα Κυμοθόη 2009
Άδεια Creative Commons

Art Nota Kymothoe ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Μέρος 5ο Καλλιτεχνικό στιλ© Nότα Κυμοθόη