ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!../WELCOME


artnotakymothoe© Nότα Κυμοθόη
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΆ ΕΡΓΑ ΜΟΥ!..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.Νότα Κυμοθόη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Νότα Κυμοθόη "Σπουδή Άνοιξης" Ζωγραφική

Nότα Κυμοθόη "Αρχάγγελος Γαβριήλ"© Νότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη "Σπουδή Άνοιξης" Ζωγραφική

Η Άνοιξη, μια εποχή με όνομα γυναίκας, με έχει εμπνεύσει κι έχω δημιουργήσει μια σειρά από έργα ζωγραφικής, που αγαπώ πολύ αλλά, αρέσουν κι αγαπούν οι φιλότεχνοι. " Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ", ελαιογραφία σε καμβά, δημιουργήθηκε από έμπνευσή μου στο Εικαστικό μου Εργαστήρι Ζωγραφικής στον Υμηττό, δίχως να υπάρχει κάποιο μοντέλο. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, αποτελεί μια ενέργεια οπού τιμώ ιδιαίτερα, καθώς κλείνει πλήθος γνώσης για εμένα, μελετώντας κι ερευνώντας γραφές και έργα δημιουργίας σε συγγράμματα και Αρχαιολογικά Μουσεία. Ως Ελληνίδα, έλαβα καθαρά αυτήν τη γνώση από τις Ιερές Νίκες, τα φτερωτά όντα, όπου τιμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί μου και από την ιερή ενέργεια οπού χρησιμοποιείται για το Άγγελμα καλώ ειδήσεων και στον χριστιανισμό. Στη σειρά αυτήν, έχω δημιουργήσει στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό, εδώ και πολλά χρόνια, έργα εμπνεύσεώς μου, από τα οποία ελάχιστα έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις. Ένα αγαπημένο μου έργο, είναι και αυτό, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις για΄τι ο Αργάγγελος Γαβριήλ ταυτίζεται με τον Ερχομό της Άνοιξης, έτσι και κόσμησε το μήνα Μάρτιο σε ημερολόγιο του 2019 για την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης. Οι συμπεριφορές κάποιων, οπού έστηναν το ημερολόγιο, παρέλειψαν στοιχεία τα οποία τους έδωσα. Κι αυτά τα στοιχεία, αφορούν την εικαστική δραστηριότητά μου, από το 1980 στο χώρο της Ζωγραφικής και της Λογοτεχνίας. Το άνω έργο δημιουργήθηκε από τα βασικά χρώματα ακρυλικών, στην δική μου παλέτα, του δικού μου Εργαστηρίου στον Υμηττό Αττικής, χρώματα τα οποία ανέμειξα και έδωσα αυτό όλο το αποτέλεσμα.

Nότα Κυμοθόη "Αρχάγγελος Γαβριήλ"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ακρυλικά σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                 

Νότα Κυμοθόη "Μαργαρίτες"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου αυτό με τον τίτλο "Οι μαργαρίτες" ελαιογραφία σε καμβά (60Χ80), είναι ένα αγαπημένο μου έργο, μοναδικό, το οποίο εμπνεύστηκα από τα όμορφα λουλούδια της Άνοιξης που μας φέρνουν την είδηση πως η φύση αναγεννιέται. Δημιουργήθηκε από τα ωασικά χρώματα ελαιογραφίας τα οποία ανέμειξα στην δική μου παλέτα. Το έργο παρουσιάστηκε σε έκθεση ατομικής ζωγραφικής μου στον Παρνασσό, πριν πολλά χρόνια και αγοράστηκε από μια καλή κι αγαπημένη οικογένεια την οποία ευχαριστώ και χαίρομαι που είναι στο σαλόνι τους.

Nότα Κυμοθόη "Μαργαρίτες"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                
Νότα Κυμοθόη "Η Γαία"© Νότα Κυμοθόη

Η μελέτη της Θεογονίας του Ησιόδου με ενέπνευσε για να δημιουργήσω μια σειρά από έργα ζωγραφικής μου, εργασία δύο ετών (1990-1992) στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό. Ένα από αυτά είναι και το έργο μου "Η Γαία" ελαιογραφία σε καμβά 60Χ80 κι αποτελεί ένα μοναδικό έργο ζωγραφικής. Δημιουργήθηκε από τα βασικά χρώματα ελαιογραφίας που ανέμειξα στη δική μου παλέτα. Έχει παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις μου στην Αθήνα και στην Πάτρα αλλά και στα Εγκαίνια του Μουσείου Μπουζιάνη κι έχει δημοσιευθεί στο "Λεύκωμα ΄95 Ζωγραφική Ν. Κυμοθόη" που εκδόθηκε το 1995 αλλά και σε συλλεκτικές καρτ ποστάλ, με θέμα "Το Περιβάλλον". Το έργο ανήκει σε εμένα.

Nότα Κυμοθόη "Η Γαία"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                

Νότα Κυμοθόη "Ανοιξιάτικα άνθη"© Νότα Κυμοθόη
Τα λουλούδια είναι ένα αγαπημένο θέμα για την εποχή της Άνοιξης κι εδώ το έργο ονομάζεται από εμένα "Ανοιξιάτικα άνθη". Είναι ελαιογραφία σε καμβά 35χ50 κι εμπνευσμένο από τα άνθη του κήπου μου κι αγριολούλουδα. Οι αγαπημένες μου Ίριδες με το μοναδικό τους χρώμα.

Nότα Κυμοθόη "Ανοιξιάτικα άνθη"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                              


Νότα Κυμοθόη "Άλογα σε λιβάδι"© Νότα Κυμοθόη
Την Άνοιξη στα λιβάδια έτρεχαν κι έβοσκαν ελεύθερα άλογα. Μια εικόνα καθαρά μνήμης, από τα παιδικά μου χρόνια. Με έμπνευση ενός κόσμου οπού είναι μέσα μου, δημιούργησα αυτό το έργο με τον τίτλο "Άλογα σε λιβάδι" ελαιογραφία σε καμβά (35Χ50) εμπνευσμένο από τα άλογα του πατέρα μου. Δημιουργήθηκε στο Εργαστήρι μου στον Υμηττό. Ανήκει σ΄εμένα.
Nότα Κυμοθόη "Άλογα σε λιβάδι"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                              
Νότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα σε βάζο"© Νότα Κυμοθόη
Ένα αγαπημένο μου θέμα είναι τα τριαντάφυλλα, που είχαμε ολόγυρα στην αυλή μας και μ΄ενέπνευσαν να δημιουργήσω μια σειρά από μοναδικά κι αγαπημένα έργα. Με το θέμα αυτό πειραματίζομαι από τότε που ήμουν μαθήτρια στο Γυμνάσιο. Αλλά τότε χρησιμοποιούσα μολύβια σε χαρτί. Τα "Τριαντάφυλλα σε βάζο" είναι ελαιογραφία σε καμβά (60Χ80), που δημιουργήθηκαν στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό. Αυτό το μοναδικό κι αγαπημένο μου έργο, το αγόρασε από το Εργαστήρι μου αντί αμοιβής μου κι έχει στη συλλογή του, ένας κύριος, που ήρθε και παρακολούθησε μια σειρά από μαθήματα εσωτερικής του ισορροπίας με art therapy. Ευχαριστώ τη θετική ενέργεια αυτής όλης της θεραπείας που ωφέλησε αυτόν τον άνθρωπο.
                  Nότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα σε βάζο"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                 
Νότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα"© Νότα Κυμοθόη
Στην ίδια σειρά με θέμα τα "Τριαντάφυλλα" είναι και το αγαπημένο αυτό έργο, ελαιογραφία σε καμβά (60Χ80), εμπνευσμένο από την Τριανταφυλλιά της μαμάς μου, την εκατόφυλλη, όπως την έλεγε, η οποία μοσχοβολούσε. Το έργο αυτό έχει παρουσιαστεί σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής μου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου Υμηττού.
Nότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                 
Νότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα γιορτής"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο ζωγραφικής μου με τον τίτλο "Τριαντάφυλλα γιορτής" είναι ελαιογραφία σε καμβά διαστάσεων(60Χ80), μοναδικό κι αυτό το έργο μου, εμπνευσμένο από τα ανθισμένα τριαντάφυλλα της Άνοιξης! Δημιουργήθηκε στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό! Το έργο αυτό έχει παρουσιαστεί σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής μου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου Υμηττού.
Nότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα γιορτής"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                              
Νότα Κυμοθόη "Τι όμορφα που μοσχοβολά το σώμα μας"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου με τον τίτλο"Τι όμορφα που μοσχοβολά το σώμα μας" ή "Η Άνοιξη έρχεται" αποτελεί ένα έργο έμπνευσής μου από το βιβλίο Ποίησής μου Ερώ. Συγκεκριμένα από τους εξής στίχους: "Τι όμορφα που μοσχοβολά το σώμα μας/ Λες κι έχουμε σχέση μυστική με την Αθανασία/ κι όλο θυμάμαι τη συντροφιά του χεριού σου/ όταν ο άνεμος σαν ζητιάνος χειρονομεί/ σκέφτομαι πως κουρνιάζω δίπλα στο κλαδί της καρδιάς σου". Το βιβλίο Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση Ερώ Νότα Κυμοθόη, εκδόθηκε το 1999. Το εικαστικό αυτό έργο μου της εικόνας, αποτελεί μια μικτή τεχνική χρωμάτων σε δίπτυχο ξύλο (1.00mΧ0,21cm) διαστάσεων το κάθε ένα μέρος από αυτό το δίπτυχο ξύλου. Στην εικόνα είναι μόνον ένα μέρος από το όλο έργο.
  Nότα Κυμοθόη "Τι όμορφα που μοσχοβολά το σώμα μας"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Μικτή τεχνική σε ξύλο
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                              
Νότα Κυμοθόη "Ανθισμένες αμυγδαλιές"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου με θέμα την αμυγδαλιά που ανθίζει ως προάγγελος της Άνοιξης αποτελεί μέρος μεγάλης θεματικής ενότητας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής μου. Χρώματα ελαιογραφίας βασικά, που αναμίχθηκαν στη δική μου παλέτα για να ολοκληρώσω αυτό το ΄ργο με τον τίτλο"Ανθισμένη αμυγδαλιά σε καμβά (60Χ80). Η όλη έμπνευση από τις ανθισμένες αμυγδαλιές του περιβολιού μας, των ολόγυρα λόφων και το άρωμα οπού είναι μοναδικό. Έτσι μοναδικό έργο και πολύ αγαπημένο και αυτό της εικόνας. Έχει παρουσιαστεί στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι με τον Απελλή.
Nότα Κυμοθόη "Ανθισμένες αμυγδαλιές"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                
Νότα Κυμοθόη "Η ροή του Φωτός"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου με τον τίτλο "Η ροή του Φωτός" είναι δημιουργία στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου με ακρυλικά σε καμβά(60Χ70). Ανέμειξα τα βασικά χρώματα στη δική μου παλέτα αφού το θέμα μου είναι εμπνευσμένο από τα άγρια λιβάδια της πατρίδας μας και με φαντασία μεγάλη, έδωσα αυτό όλο το αποτέλεσμα. Το έργο παρουσιάστηκε σε έκθεσή μου ομαδική στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Αθηνών, στο Κολωνάκι, με το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος Ο Απελλής, το 2018.
Nότα Κυμοθόη "Η ροή του Φωτός"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ακρυλικά σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                            
Νότα Κυμοθόη "Άγρια ρόδα"© Νότα Κυμοθόη
Το μοναδικό αυτό έργο μου με τίτλο"Άγρια ρόδα" είναι μια ελαιογραφία μου σε καμβά (35Χ50) εμπνευσμένο από την Ποίηση του Κωστή Παλαμά. Δημιουργήθηκε στο Εργστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό κι αποτελεί αγαπημένο έργο, αγορασμένο από ένα υπέροχο φιλότεχνο ζεύγος, που το έχει στο σαλόνι του και τους ευχαριστώ πολύ, για την αγάπη τους στη ζωγραφική μου.
Nότα Κυμοθόη "Η ροή του Φωτός"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ακρυλικά σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                

Νότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα της μαμάς"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου αυτό με τίτλο "Τριαντάφυλλα της μαμάς" είναι μια ελαιογραφία σε καμβά (35Χ50), κι αποτελεί ένα αγαπημένο μου έργο με εγχάρακτη τεχνική και σπάτουλα. Χρησιμοποιήθηκαν βασικά χρώματα, που ανέμειξα στην παλέτα μου κι έχω αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Δημιουργήθηκε στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό.
Nότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα της μαμάς"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                             

Νότα Κυμοθόη"Ρόδα"© Νότα Κυμοθόη
Το εικαστικό μου έργο με τον τίτλο "Ρόδα" είναι μια ελαιογραφία μου σε καμβά (35Χ50) εμπνευσμένο από την τριανταφυλλιά της μαμάς μου. Δημιουργήθηκε στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό από τα βασικά χρώματα ζωγραφικής, που ανάμειξα στην παλέτα μου. Αποτελεί μέρος από τη σειρά με θέμα "τριαντάφυλλα". Ανήκει σ΄εμένα.
  Nότα Κυμοθόη "Ρόδα"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                 

Νότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα σε φόντο γαλάζιο"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου με τίτλο "Τριαντάφυλλα σε φόντο γαλάζιο" είναι μια ελαιογραφία σε καμβά (60Χ80), που δημιουργήθηκε στο Εργαστήρι Ζωγραφικής μου, με βασικά χρώματα ελαιογραφίας. Ανήκει
Nότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα σε φόντο γαλάζιο"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                               

Νότα Κυμοθόη"Ποδηλάτισσα την Άνοιξη"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου με τίτλο "Ποδηλάτισσα την Άνοιξη" δημιουργήθηκε στο Εργστήρι Ζωγραφικής μου με ακρυλικά σε καμβά (15Χ30) για μια παρουσίαση σε μια ομαδική έκθεση στη Λαμία το 2017, για να βοηθήσω τον εμπορικό κόσμο αυτής της πόλης.
Nότα Κυμοθόη "Τριαντάφυλλα σε φόντο γαλάζιο"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                               

Νότα Κυμοθόη "Άνοιξη"© Νότα Κυμοθόη
Το έργο μου αυτό με τίτλο "Άνοιξη" είναι ελαιογραφία σε καμβά (45Χ50), στη σειρά έργων ζωγραφικής μου "Οι 4 εποχές". Ένα αγαπημένο έργο μου, εμπνευσμένο από παιδικές μου αναμνήσεις...
Ένα έργο Εικαστικής δημιουργίας μου από την Διδασκαλία Εικαστικών σε παιδιά, στο  Εργαστήρι Ζωγραφικής μου στον Υμηττό. Είναι εμπνευσμένο από την δύναμη της φύσης και για την όμορφη εποχή της Άνοιξης! Έχει δημιουργηθεί με τα βασικά χρώματα ελαιογραφίας, τα οποία ανέμειξα στην παλέτα μου. Η Άνοιξη την οποία Ευγνωμονώ, μου έχει προσφέρει ωραίες μνήμες από την ομορφιά της. 
Nότα Κυμοθόη "Άνοιξη"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Ελαιογραφία σε καμβά
                                                                       Εικαστικά 
                                                                   Νότα Κυμοθόη
                                                 

Νότα Κυμοθόη "Σπουδή Άνοιξης" Ζωγραφική© Nότα Κυμοθόη

Πνευματικά Δικαιώματα/artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη



Δεν υπάρχουν σχόλια: