ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!../WELCOME


© Nότα Κυμοθόη
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ!..ΣΥΓΧΩΡΩ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ... ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ!..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ...Νότα Κυμοθόη

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ: Φωτογραφίζει και γράφει η Νότα Κυμοθόη

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Νότα Κυμοθόη© Nότα Κυμοθόη

Φωτογραφίζει και γράφει η Νότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Αθήνα, μ' έναν ωραίο καιρό ηλιόλουστο. Οι Ευρωπαίοι από χώρες της Ε.Ε. χαρούμενοι χαίρονται τον ήλιο και τον καθαρό αττικό ουρανό, που κι αν έχει λίγα σύννεφα, είναι όμορφος. Έτσι λοιπόν, συναγμένοι στο Σύνταγμα, έξω από τον αύλιο χώρο της Ελληνικής Βουλής για να δούνε την αλλαγή φρουράς, στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη.

Δρόμοι κλειστοί, γι΄αυτό!
Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων προπορεύεται με τα ελληνικά εμβατήρια... Ο κόσμος φωτογραφίζει.

Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
 Κι ακολουθούσαν οι Εύζωνοι με την ελληνική σημαία (με σταυρό στο κοντάρι της) και τον Άγιο Γεώργιο, σε μια ωραιότατη παρέλαση, εντυπωσιακή. Χρώμα ελληνικό. Πατρίδα Ελλάδα και οι καρδιές όλων όσων έχουμε ζήσει εκτός, φτερουγίζει από χαρά και συγκίνηση. Κάποιοι φωνάζουν :"είμαστε ελεύθεροι". Στο πλάι μου ένα ζευγάρι Γερμανών γελάει και σχολιάζει τη στολή των ευζώνων, δίχως να κατανοεί τι σημαίνει. Ένας Έλληνας που καταλάβαινε τη γλώσσα τους, ήρεμος τους εξηγούσε ευγενικά κι όταν τον ρώτησα τι είπαν, κούνησε το κεφάλι του :"είναι ζώα, δεν έχουν παιδεία, μήτε σεβασμό κι ενώ δεν κατανοούν σχολιάζουν την αμφίεση αυτή, βλέποντας την ελληνική φουστανέλα ως φούστα", είπε.
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Είναι γεγονός πως οι άλλοι λαοί δεν κατανοούν αυτό οπού εμείς οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες νιώθουμε, καθώς βλέπουμε τους Έλληνες Ευζώνους αλλά και τους Κρητικούς και με τον παραστάτη ελληνικής φορεσιάς, οπού θυμίζει το 1821...
Οι αμόρφωτοι για των λαών την ιστορία, κρίνουν και λένε αυτά, οπού από άγνοια, έχουν κατά νου, διαστρευλώνοντας την αλήθεια.
Η ιστορία των ελληνικών στολών είναι άξια για μελέτη και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτή η ομορφιά είναι γνήσια ελληνική αλλά δεν είναι απλά ομορφιά. Κρύβει ιστορία και λεβεντιά!
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi

Παρελεαύνουν εδώ για την αλλαγή φρουράς, κάθε Κυριακή, στον Άγνωστο στρατιώτη στο Σύνταγμα, στην Ελληνική Βουλή... Χρώμα γνήσια ελληνικό. Κι όποιος από τους μη Έλληνες θέλει να μάθει για την ιστορία της ελληνικής αντρικής στολής, μπορεί να ψάξει σε σχετικά βιβλία και στο Μουσείο Μπενάκη, απέναντι από την Ελληνική Βουλή, μπορεί να μάθει περισσότερα...
Νότα Κυμοθόη© Nότα Κυμοθόη


Εντυπωσιακή παρουσία και ο Εθνικός Ύμνος, από την μπάντα του Δήμου Αθηναίων!


Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη
Η αλλαγή φρουράς με τα συμβολικά βήματα...Ο τοίχος με την ανάγλυφη μορφή του Άγνωστου στρατιώτη και το αναμμένο καντηλάκι. Πάνω του οι περιοχές των μαχών από τους Α΄ και Β΄ παγκοσμίους πολέμους, όπου οι Έλληνες άγνωστοι στρατιώτες, έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η χώρα Ελλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ και οι επερχόμενες γενιές να τιμούν αυτήν τη χώρα.
Όσο για τους μη Έλληνες, αγαπούν την Ελλάδα για όλες τις ομορφιές οπού χάρισε ο Θεός και ιδιαίτερα για το φως, που σκορπίζεται όλο το χρόνο με αφθονία!..

Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi  Επιτυγχάνεται με λαμπρότητα στο ηρωϊκό μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη η αλλαγή φρουράς!..


ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ  ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ/Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη
artnotakymothoe/Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη
Copyright:Νότα Κυμοθόη

© Νότα Κυμοθόη