ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ!..ΣΥΓΧΩΡΩ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ... ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ!..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ...Νότα Κυμοθόη

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

H ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Μέρος 5ο Λαϊκή Παράδοση

H ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Μέρος 5ο /Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Λαϊκή Παράδοση

Όταν λέμε "Λαϊκή Παράδοση" στην τέχνη, εννοούμε τη δημιουργία τέχνης, οπού ο "εκφραστής" δημιουργός τους εκφράζει μια αντίληψη ομάδας ανθρώπων μέσα στην οποία ανήκει, αποτυπώνοντας με τον τρόπο του μύθους, ήθη, έθιμα ή δοξασίες αυτής της ομάδας ή περιοχής όπου ζει. Ο δημιουργός αυτής της τέχνης δεν επιδιώκει καμιά πρωτοτυπία, μήτε επινοεί θέματα νέα, αλλά αντλεί  τα θέματά του μέσα από την αντίληψη των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει. 

Ας μελετήσουμε τη Λαϊκή Τέχνη σε τόπους-χώρους έκφρασής της και θα διακρίνουμε όλη αυτή την ομορφιά...μέσα από υλικά που χρησιμοποίησαν.
*Λιθοξόοι και ξυλογλύπτες
*Ο αργαλειός(υφαντική) και τα κεντήματα με το βελόνι-βελονάκι σε όλη την Ελλάδα, κοπαννέλι (Κρήτη) ή σμιλί (Κύπρος) αποτέλεσαν εξαιρετικά έργα τέχνης των γυναικών, μέσα από τα οποία αργότερα δημιουργήθηκε μια ομαδική -βιοτεχνική παραγωγή αφού την πήραν οι Φράγκοι (Γάλλοι) και δημιούργησαν τις δαντέλες τους.
*Υποδήματα σανδάλια ( Ίωνες και Αχαιοί), μπότες - γόβες(Κύπρος), τσαρούχια (Αιολείς-Δωριείς).
*Καλαθοπλεκτική
*Κεραμική
*Ζωγραφική-Διακοσμητική
(συνεχίζεται)

Νότα Κυμοθόη
artnotakymothoe/Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Copyright:Νότα Κυμοθόη 2009

© Nότα Κυμοθόη